Νέες Titan Xp Star Wars Edition GPUs από την Nvidia

Come to the dark side, we have graphics
08 Νοεμβρίου 2017 06:54
Νέες Titan Xp Star Wars Edition GPUs από την Nvidia

Τρομερή η έκπληξη που έκανε η Nvidia στους gamer fans του Star Wars, με την απόφασή της να δημιουργήσει δύο νέες εκδόσεις της Titan Xp, μία για κάθε στρατόπεδο. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα, πως από τα μέσα του Νοεμβρίου το κοινό θα μπορέσει να προμηθευτεί τις special edition κάρτες γραφικών, οι οποίες όχι μόνο θα αναβαθμίσουν τις επιδόσεις αλλά και την αισθητική του μηχανήματός τους.

Οι κάρτες είναι σχεδιασμένες χρωματικά βάσει της Force που αντιπροσωπεύουν. Το τάγμα των Jedi έχει το έντονο πράσινο ενώ η Αυτοκρατορία το σκούρο κόκκινο. Και οι δύο έχουν έναν πολύ φουτουριστικό σχεδιασμό με εσοχές οι οποίες αναδεικνύουν τους υπέροχους LED φωτισμούς καθώς και το εσωτερικό hardware, ενώ ταυτόχρονα το σύνολό τους θυμίζει lightsaber.

Στα των τεχνικών χαρακτηριστικών οι κάρτες είναι πανομοιότυπες αφού ακολουθούν τις ίδιες προδιαγραφές με την κλασική Titan Xp GPU. Τα γραφικά παράγονται από 3840 CUDA πυρήνες χρονισμένους στα 1.6GHz σε συνδυασμό με 12GB GDDR5X μνήμης που τρέχει με ταχύτητα 11.4Gbps. Το σύνολο φτάνει τα 12 teraflops, τα διπλά από ένα ολοκαίνουριο Xbox One X, που παρουσίασή του μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι κάρτες θα κυκλοφορήσουν σε μια αδιευκρίνιστη ακόμα ημερομηνία μέσα στο Νοέμβριο, με ενδεικτική τιμή τα $1200 έκαστος.