Χρήστες σπάνε το όριο των 280 λέξεων σε Tweet

Το Twitter απαντά, διορθώνει και ανανεώνει
08 Νοεμβρίου 2017 05:15
Χρήστες σπάνε το όριο των 280 λέξεων σε Tweet

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δύο Γερμανοί χρήστες του Twitter, ονόματι Timrasett και HackneyYT κατάφεραν να ‘σπάσουν’ το όριο των 280 χαρακτήρων που επιτρέπει η υπηρεσία στα tweets, δημοσιεύοντας ένα μακροσκελές ‘κατεβατό’, 35.000 χαρακτήρων. Για να καταφέρουν κάτι τέτοιο, εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα διαμοιρασμού ιστοσελίδων, μορφοποιώντας το κείμενο τους έτσι ώστε εκείνο να μοιάζει με μια “τυπική” διαδικτυακή διεύθυνση ιστοτόπου. Για την ακρίβεια, πρόσθεσαν έναν ορμαθό 27024 τυχαίων χαρακτήρων πριν του domain-name (βλ. ‘.cc’) της διεύθυνσης και άλλους 3244 έπειτα, ως path (βλ. ‘/’) αυτής.

Αν και το αρχικό post έχει πλέον έχει κατέβει, η δύναμη του Internet Archive μας επιτρέπει να ρίξουμε μια εκτενή ματιά στο κολοσσιαίο αυτό tweet. Το Twitter απάντησε διαγράφοντας φυσικά το δημοσίευμα, αλλά και απαγορεύοντας την είσοδο των δύο υπαιτίων στην υπηρεσία, τουλάχιστον για λίγο, αφού και οι δύο λογαριασμοί είναι ξανά online. Σύμφωνα με τον HackneyYT “αυτό ήταν απλά η αρχή”, δηλώνοντας μετέπειτα πως θα εξακολουθήσει να ψάχνει για διάφορα exploits της υπηρεσίας.

Αρμόδιος εκπρόσωπος του Twitter αναφέρει πως το bug έχει πλέον διορθωθεί, ανακατευθύνοντας το κοινό στους κανονισμούς της υπηρεσίας.