Η Ευρώπη γεμίζει με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Συνεργασία τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών
05 Νοεμβρίου 2017 09:25
Η Ευρώπη γεμίζει με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με το μέλλον να ανήκει στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μεγάλες εταιρίες κάνουν τεράστιες επενδύσεις στην εξέλιξη των τεχνολογιών γύρω από αυτά. Στην Αμερική τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν γίνει ευρέως αποδεκτά ενώ οι κατάλληλες υποδομές για αυτά έχουν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλη την ήπειρο. Η Tesla, μια από τις πρώτες εταιρίες της αγοράς, πλέον έχει 7 χιλιάδες φορτιστές, διασκορπισμένους σε όλη την Αμερική.

Σιγά-σιγά και η Ευρώπη γεμίζει με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς αυτά αποτελούν μια καλή λύση για την μείωση των ρύπων ενώ ταυτόχρονα είναι ένα πολύ οικονομικό μεταφορικό μέσο. Έτσι τέσσερις από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης αποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό την δημιουργία ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης σε όλη την Γηραιά Ήπειρο, ώστε οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μπορούν να διεξάγουν μεγαλύτερα ταξίδια.

Η BMW Group μαζί με τις Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group δημιούργησαν τον οργανισμό Ionity με σχέδιο δημιουργίας 400 σταθμών φόρτισης μέχρι το τέλος του 2020. Στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Ήδη έχουν αρχίσει οι κατασκευές 20 τέτοιων σταθμών κατά μήκος της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Νορβηγίας σε απόσταση 120 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο. Ο CEO της Ionity, Michael Hajesch, δήλωσε:

Το πρώτο πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παίζει μεγάλο ρόλο στην εγκαθίδρυση της αγοράς των EV στην Ευρώπη.[...] Η Ionity θα φέρει στους πελάτες τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και της ηλεκτρονικής πληρωμής, με σκοπό την επίτευξη μεγάλων ταξιδιών.