Προβλήματα στην παραγωγή του Tesla Model 3

Η εταιρία έχει παραδώσει μόνο 222 αυτοκίνητα
03 Νοεμβρίου 2017 05:45
Προβλήματα στην παραγωγή του Tesla Model 3

Δε φαίνονται να σταματούν τα προβλήματα για την Tesla, την πρωτοπόρο εταιρία ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων αυτοκινήτων, αφού μετά το επίμαχο βίντεο του CEO με την “αργή” αυτόματη παραγωγή, τώρα μαθαίνουμε πως η εταιρία έχει παραδώσει μόλις 222 Model 3.

Το Tesla Model 3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό αφού κοστίζει μόνο $35,000. Κατά την ανακοίνωση του νέου αυτοκινήτου, η Tesla έλαβε δεκάδες χιλιάδες προ-παραγγελίες ενώ μετά την παρουσίαση, ο αριθμός είχε φτάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες. Τα αρχικά σχέδια της εταιρίας, τα οποία δεν είχαν υποστεί αλλαγές μέχρι και το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της χρονιάς, έδειχναν πως η παραγωγή θα επιτύχει το στόχο της και πως τον Σεπτέμβριο θα είχε κατασκευάσει 1500 μονάδες. Κατά τα σημερινά δεδομένα, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι.

Με την ανακοίνωση των ισολογισμών του τρίτου οικονομικού τριμήνου, μαθαίνουμε πως η γραμμή παραγωγής της εταιρίας έχει αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου είχαν δημιουργηθεί και παραδοθεί μόνο 222 αυτοκίνητα. Σε ανακοίνωσή του ο Elon Musk τόνισε πως τα πράγματα είναι ρευστά προς το παρόν και δεν μπορεί να δώσει κάποια εκτίμηση, ωστόσο αναμένονται να παράγονται “χιλιάδες” αυτοκίνητα ανα εβδομάδα με την αρχή του νέου έτους.

Ο ισχυρός άντρας της τεχνολογικής βιομηχανίας απέδωσε το φταίξιμο στις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις της αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής, η οποίες περιλάμβαναν ανανέωση λογισμικού, ηλεκτρικού και μηχανικού υλικού.