Σαράντα Galaxy S5 ως Bitcoin mining rig

Η Samsung δίνει αξία στα παλιά προϊόντα της
30 Οκτωβρίου 2017 08:18
Σαράντα Galaxy S5 ως Bitcoin mining rig

Το Galaxy S5 κυκλοφόρησε το 2014 και με τα σημερινά standards θεωρείται “αρχαίο”, ωστόσο μια νέα ιδέα ίσως να δώσει άλλον αέρα λειτουργικότητας στις παλιές συσκευές. Η Samsung με την “Upcycling” πρωτοβουλία της, έχει σκοπό να επιτρέψει στους κατόχους των παλιών συσκευών της να εισάγουν ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για να τα χρησιμοποιήσουν όπως αυτοί θέλουν.

Η ίδια, για να εμπνεύσει τους χρήστες δημιούργησε ένα Bitcoin mining rig το οποίο αποτελείται από 40 Galaxy S5, τα οποία “τρέχουν” εξειδικευμένο mining λογισμικό. Η Samsung αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το rig, ωστόσο σημείωσε πως μόλις 8 Galaxy S5 είναι ικανά να αποδώσουν καλύτερα στο mining από ένα standard desktop σύστημα.

Το καλύτερο πράγμα για τον πλανήτη θα ήταν οι παλιές σας συσκευές να αξίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχει ένας άμεσος συσχετισμός μεταξύ της δευτερεύουσας αξίας αγοράς και την περιβαλλοντική μακροζωία. Η Samsung θέλει να διατηρήσει την αξία των προϊόντων της μακροπρόθεσμα. Αν ξέρουν πως μπορούν να δικαιολογήσουν τη νέα τιμή των χιλίων δολαρίων για ένα νέο Note, είναι πιο εύκολο να κάνουν τον κόσμο να ξοδέψει αυτά τα χίλια δολάρια αν μπορούν να το ξαναπουλήσουν για πεντακόσια. – Kyle Wiens, CEO iFixit