Η Σιγκαπούρη σταματά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Δε θα προστεθούν νέα οχήματα στους δρόμους της
24 Οκτωβρίου 2017 07:10
Η Σιγκαπούρη σταματά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Στις περισσότερες χώρες, η αγορά ενός αυτοκινήτου, πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν είναι δύσκολη. Σε μια χώρα όμως σαν τη Σιγκαπούρη μπορεί να αποδειχθεί ακατόρθωτο από το Φεβρουάριο του 2018 και έπειτα. Στη νησιωτική αυτή χώρα, ο χώρος είναι περιορισμένος και το κυκλοφοριακό είναι ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό που σκέφτηκε η Αρχή Μεταφορών της χώρας είναι να σταματήσει να προσθέτει αυτοκίνητα στους δρόμους της. Έτσι, η μέχρι τώρα ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 0.25% στον όγκο των οχημάτων, θα πέσει στο 0%.

Οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων, θα απαιτείται να αγοράσουν ένα Πιστοποιητικό Κατοχής, το οποίο θα τους επιτρέψει να έχουν στην κατοχή τους οχήματα για 10 χρόνια. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι περιορισμένα σε αριθμό και κάθε μήνα θα διατίθενται μέσω δημοπρασιών. Έτσι, ένα υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου, θα πρέπει να πληρώσει όχι μόνο την αξία του οχήματος, αλλά και την αξία του πιστοποιητικού, το οποίο ανέρχεται στα $40.000 για τα μικρότερα αυτοκίνητα.

Η νομοθεσία επηρεάζει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Φορτηγά και λεωφορεία θα συνεχίσουν μέχρι το Μάρτιο του 2021, για να δώσουν χρόνο σε εταιρίες και μαζικές μεταφορές να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Tags: