Ο Stephen Hawking δημοσιοποίησε την διδακτορική του έρευνα

Μια προσπάθεια να κάνει τους νεότερους να ενδιαφερθούν για την αστροφυσική
24 Οκτωβρίου 2017 04:45
Ο Stephen Hawking δημοσιοποίησε την διδακτορική του έρευνα

Μια από τις πιο πολύ αναμενόμενες και ποθητές διδακτορικές εργασίες του επιστημονικού κλάδου, δεν ήταν άλλη από αυτή του Stephen Hawking. Η εργασία πραγματεύεται τις ιδιότητες των επεκτάσιμων γαλαξιών (Properties of expanding universes) και είναι πλέον διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Η συγκεκριμένη διδακτορική έρευνα διεξήχθη από τον Hawking το 1966 όταν ακόμα οι θεωρίες για τις μαύρες τρύπες του διαστήματος ήταν στα πρώιμα στάδια. Ο αστροφυσικός χρησιμοποίησε τη θεωρία της επέκτασης του σύμπαντος για να μπορέσει να αμφισβητήσει μια υπάρχουσα για την εποχή, θεωρία βαρύτητας. Ταυτόχρονα παρέχει ένα μοντέλο βαρυτικής ακτινοβολίας και επέκτασης που αποδεικνύουν πως μερικές ιδιότητες του χωροχρόνου είναι "αναπόφευκτες".

Αν και πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο, το Πανεπιστήμιο του Cambridge δήλωσε πως η συγκεκριμένη εργασία ήταν η πιο περιζήτητη από το κοινό. Με την κίνηση αυτή ο Stephen Hawking και η ερευνητική κοινότητα θέλει να προτρέψει του νέους επιστήμονες να μοιράζονται την δουλειά τους με το κοινό και να συνεργάζονται μεταξύ τους.