Ολλανδία: Τα Windows 10 παραβιάζουν νόμους ιδιωτικότητας

Διαφωνίες μεταξύ Microsoft και του Ολλανδικού DPA
17 Οκτωβρίου 2017 04:45
Ολλανδία: Τα Windows 10 παραβιάζουν νόμους ιδιωτικότητας

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε μια εμπειρία από το πόσο πιεστική έχει γίνει η Microsoft για τη συλλογή δεδομένων και τη διαφήμιση μέσα από τα Windows 10, ωστόσο η Ολλανδική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων ισχυρίζεται πως η εταιρία έχει σοβαρές παραβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο περί ιδιωτικότητας.

Το ΥΠΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η εταιρία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις τακτικές της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν οι προκαθορισμένες - προτεινόμενες ρυθμίσεις των Windows 10 κατά την εγκατάσταση, κάτι που ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι ωθεί το χρήστη στη μη συνειδητή συγκατάθεσή του, χωρίς να ξέρει ποια δεδομένα του θα συλλεχθούν και που θα χρησιμοποιηθούν.

Η υπηρεσία ανέφερε επίσης πως με το τελευταίο Creators Update, η Microsoft άλλαξε κάποιες από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας των χρηστών ενώ ταυτόχρονα δεν ενημερώνει τους χρήστες πως ο φυλλομετρητής Edge συλλέγει συνεχώς δεδομένα για την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η Microsoft έκανε δημόσια την απάντηση της, στην όποια όπως ήταν αναμενόμενο, εκφράζει πολλές αντίθετες απόψεις σε σχέση με τα όσα δήλωσε η ΥΠΔ. Προς έκπληξη πολλών η εταιρία τόνισε πως θα έρθει σε επαφή με τον οργανισμό με σκοπό την εύρεση μιας χρυσής τομής για το ζήτημα.