Tim Cook: Ο προγραμματισμός είναι σημαντικότερος ακόμα και από τα Αγγλικά

Κάθε παιδί πρέπει να μάθει να γράφει κώδικα
12 Οκτωβρίου 2017 08:20
Tim Cook: Ο προγραμματισμός είναι σημαντικότερος ακόμα και από τα Αγγλικά

Ο προγραμματισμός υπολογιστικών συστημάτων από την αρχή ύπαρξής του θεωρούνταν ως κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο τα “nerds”. Στη σημερινή εποχή όμως που περιτριγυριζόμαστε από τεχνολογία, αρχίζει να μοιάζει απαραίτητο για τον καθένα. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο CEO της Apple, Tim Cook, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γαλλικό Konbini τόνισε τη σημασία του coding, λέγοντας πως η εκμάθησή του είναι πιο σημαντική για ένα Γάλλο μαθητή, ακόμα και από τα Αγγλικά, αφού μια γλώσσα προγραμματισμού θα του επιτρέψει να επικοινωνήσει με 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πιστεύει ακράδαντα επίσης πως ο προγραμματισμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός στα σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Η Apple ενθαρρύνει την εκμάθηση προγραμματισμού στους νέους, ακόμα και στα παιδιά, κάνοντας τη γλώσσα προγραμματισμού Swift πιο προσβάσιμη σε αυτούς, μέσω των Swift Playgrounds, ενώ συνεργάζεται και με εταιρίες παιχνιδιών όπως η Tynker για να προσεγγίσει τις μικρές ηλικίες.

Ο Tim Cook δεν είναι ο μόνος που ζητά ο προγραμματισμός να γίνει υποχρεωτικός στα σχολεία, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barrack Obama να υποστηρίζει μάλιστα πως η εκμάθηση προγραμματισμού πρέπει να γίνεται από πολύ μικρή ηλικία.