Ήττα για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook στο Starcraft

Το CherryPi έχασε από χομπίστες
11 Οκτωβρίου 2017 04:45
Ήττα για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook στο Starcraft

Όσο τρελό και να σας ακούγεται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, CherryPi, πήρε μέρος σε διαγωνισμό στρατηγικών παιχνιδιών για να αντιμετωπίσει άλλες AI πλατφόρμες, όπου κατάφερε να φτάσει μόλις μέχρι την 6η θέση από τους 28 συμμετέχοντες. Η διοργάνωση ονομάζεται AIIDE και προσκαλεί όλους τους προγραμματιστές να συμμετάσχουν με τα συστήματα τους για να διαγωνιστούν στο παιχνίδι στρατηγικής StarCraft της Blizzard.

Μέσα στην διοργάνωση υπάρχουν πολλές ομάδες από χομπίστες καθώς και ομάδες εταιριών τεχνολογίας που θέλουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους. Η Google, μόλις πέρυσι έλαβε μέρος σε διαγωνισμό του επόμενου πονήματος της Blizzard, Starcraft II, με το σύστημα της DeepMind AI.

Αν και η συμμετοχή τόσο μεγάλων εταιριών θα έπρεπε να φοβίσει τον ανταγωνισμό, αντιθέτως οι ερασιτεχνικές ομάδες καθώς και οι αυτόνομοι προγραμματιστές συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στα projects τους τα οποία κατακτούν και σημαντικές θέσεις. Ο νικητής του διαγωνισμού, ZZZKbot, είναι δημιούργημα ενός και μόνο προγραμματιστή και κατάφερε να αφήσει το CherryPi του κολοσσού Facebook στη 6η θέση.

Το κοινωνικό δίκτυο αλλά και η Google σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τεχνικές machine learning στα συστήματα τους τα οποία θα τα βοηθήσουν να διαβάζουν τις κινήσεις των αντιπάλων και να επαναπροσδιορίζουν το σχέδιο τους, αυτόνομα.