Η Βόρεια Κορέα αποκτά δεύτερη γραμμή internet

Μέσω της Ρωσίας
04 Οκτωβρίου 2017 08:17
Η Βόρεια Κορέα αποκτά δεύτερη γραμμή internet

Η μοναδική φυσική πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στο internet έως τώρα γινόταν μέσω μιας σταθερής γραμμής που συνδεόταν μέσω Κίνας, με την κρατική εταιρία τηλεπικοινωνιών China Unicom να τη χειρίζεται. Τώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία δίνει μια δεύτερη έξοδο για την αποκλεισμένη χώρα, μέσω της TransTeleCom, η οποία πλέον θα χειρίζεται το 60% της κίνησης του internet.

Η κίνηση αυτή επηρεάζει την ικανότητα των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών να αποκόψουν διπλωματικά τη Βόρεια Κορέα από το internet πιέζοντας την Κίνα, κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό αν αναλογιστούμε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. ήδη έχει πολύχρονο εμπάργκο σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Να σημειώσουμε πως το internet υπάρχει στη Βόρεια Κορέα, αλλά η πρόσβαση είναι επιτρεπτή μόνο με ειδική άδεια και χρησιμοποιείται κυρίως για κυβερνητικούς σκοπούς και από ξένους επισκέπτες της χώρας. Διαθέτει μάλιστα οπτικές ίνες μεταξύ μεγάλων οργανισμών. Ωστόσο, οι online υπηρεσίες για τους περισσότερους πολίτες και οργανισμούς διατίθενται μέσω ενός δωρεάν, αποκλειστικά εσωτερικού δικτύου γνωστό ως Kwangmyong, με την πρόσβαση στο παγκόσμιο internet να περιορίζεται σε πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων.