Το Ντουμπάι θα χτίσει μια πόλη του Άρη στη Γη

Η Mars Science City στη μέση της ερήμου
30 Σεπτεμβρίου 2017 08:19
Το Ντουμπάι θα χτίσει μια πόλη του Άρη στη Γη

Τα πρωτότυπα σχέδια δε λείπουν από το Ντουμπάι, με πρόσφατο παράδειγμα το ιπτάμενο drone-taxi. Τώρα, ο προοδευτικός πρίγκηπας του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη δημιουργία μιας πόλης έκτασης 176 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο, η οποία θα προσομοιώνει μια αποικία του Άρη.

Η πόλη θα ονομάζεται Mars Science City και όπως προδίδει το όνομά της δεν πρόκειται για τουριστικό προορισμό, αλλά για μια μοναδική ευκαιρία επιστημονικής έρευνας. Εκεί, επιστήμονες που θα διαμένουν σε αλληλοσυνδεόμενους θόλους, θα πρέπει να αναπτύξουν τεχνολογίες ανάπτυξης και παροχής τροφίμων, νερού και ενέργειας για τις μελλοντικές Αρειανές αποικίες.

Για το σχεδιασμό της πόλης θα χρησιμοποιηθούν ανεπτυγμένες τεχνικές 3D-printing και όλα τα υλικά για την ανοικοδόμηση θα προέλθουν από την έρημο. Το συγκρότημα θα διαθέτει θωράκιση από τη θερμότητα και την ακτινοβολία η οποία θα μιμείται τις σκληρές συνθήκες του Κόκκινου Πλανήτη, ενώ θα περιέχει και μουσείο που θα προβάλει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ανθρωπότητας στο διάστημα. Θα υπάρχουν επίσης και περιοχές διασκέδασης για παιδιά και κεντρίσματος του ενδιαφέροντός τους για το διάστημα. Μόλις ανοικοδομηθεί η πόλη, μια ομάδα ανθρώπων θα περάσει περιορισμένη εκεί έναν ολόκληρο χρόνο.

Η Mars Science City έχει άγνωστο μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα και ξέρουμε μόνο ότι θα κοστίσει $140 εκατομμύρια, ενώ ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ δήλωσε:

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπαθούν να καθιερώσουν διεθνείς ενέργειες για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα και θα βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Θέλουμε επίσης να συγκεντρώσουμε το πάθος μας για την επίτευξη ηγετικής θέσης στις επιστήμες στα ΗΑΕ, συμβάλλοντας με τη βελτίωση της ζωής στη Γη και με την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για πολλές από τις παγκόσμιες προκλήσεις μας.