Οι GoPro Hero 6 Black και Fusion 360 ανακοινώθηκαν επίσημα

Ανεβαίνουν οι αναλύσεις, ανεβαίνουν και οι τιμές
30 Σεπτεμβρίου 2017 04:30
Οι GoPro Hero 6 Black και Fusion 360 ανακοινώθηκαν επίσημα

Κατά τη διάρκεια του event της GoPro στο San Francisco, ο CEO της εταιρίας, Nick Woodman, προέβη στην επίσημη παρουσίαση των Hero 6 Black και Fusion 360 καμερών της. Αν και οι αναρίθμητες διαρροές τον τελευταίο καιρό είχαν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών χαρακτηριστικών, υπήρχαν δυο-τρεις ανακοινώσεις που ξάφνιασαν ευχάριστα.

Η GoPro Hero 6 Black ακολουθεί τον ίδιο εξωτερικό σχεδιασμό με τον προκάτοχο της, χαρίζοντάς της αδιαβροχοποίηση έως και τα 10m βάθους. Εσωτερικά έρχεται εξοπλισμένη με ένα νέο, ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή, που όχι μόνο της επιτρέπει 4K στα 60fps αλλά βελτιώνει την εικόνα στο σύνολο, ανεβάζοντας αρκετά το bitrate. Όπως ήταν προβλεπόμενο, η κάμερα μπορεί να τραβήξει επίσης 2.7K στα 120fps και 1080p στα 240fps για super slow-motion, ενώ έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 12 megapixel (JPG και RAW). Αναβάθμιση δέχεται και η κάρτα δικτύου της, αφού πλέον μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα των 5GHz, με την εταιρία να υπόσχεται έως και 3x ταχύτερες μεταφορές υλικού. Κατά τα άλλα, η 2-ιντσών LCD οθόνη αφής, το GPS και η δυνατότητα φωνητικού ελέγχου δίνουν το παρών για ακόμη μια φορά.

Η GoPro Fusion 360 από την άλλη, αποτελεί την πρώτη 360-μοιρών κάμερα της GoPro για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Η κατασκευή της, της χαρίζει αδιαβροχοποίηση έως και τα 5m βάθους, ενώ δεν λείπουν από αυτή τεχνολογίες όπως οι: Bluetooth, Wi-Fi, GPS, accelerometer, gyroscope, κ.α. Κάνοντας χρήση δύο ευρυγώνιων φακών καταφέρνει να τραβήξει σφαιρικά βίντεο ανάλυσης 5.2K στα 30fps, καθώς και φωτογραφίες στα 18 megapixel. Η ειδοποιός διαφορά της όμως από τις άλλες υλοποιήσεις της αγοράς, είναι η δυνατότητα OverCapture, που επιτρέπει στο χρήστη να "ξανά-τραβήξει" και να διαμοιραστεί το εκάστοτε υλικό από μια πιο συμβατική σταθερή προοπτική θέασης.

Οι τιμές των προϊόντων έχουν οριστεί στα $499 και $699 αντίστοιχα, με τη διάθεση της Hero 6 Black να ξεκινά από σήμερα. Όσοι βάλατε στο μάτι τη Fusion 360 θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το Νοέμβριο.

Tags: