Το Twitter αλλάζει πολιτική μετά την απειλή Trump προς Βόρεια Κορέα

Στέκεται στο πλευρό του
27 Σεπτεμβρίου 2017 04:15
Το Twitter αλλάζει πολιτική μετά την απειλή Trump προς Βόρεια Κορέα

Νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα  στην διοίκηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter και το κοινό με αιτία ένα από τα πιο επίμαχα tweet του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Ο πλανητάρχης, για ακόμα μια φορά, θεώρησε πρέπον να ενημερώσει τον κόσμο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει σε ότι αφορά την Βόρεια Κορέα. Όπως συνηθίζει ο POTUS στις αναρτήσεις του, είναι ωμός και αφιλτράριστος.

Το εν λόγω tweet χαρακτηρίστηκε από την Βόρεια Κορέα ως “ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου” και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από τους χρήστες της πλατφόρμας, καθώς πιστεύουν πως το Twitter μεροληπτεί στην περίπτωση του Donald Trump και επιτρέπει δημόσιες αναρτήσεις οι οποίες παραβιάζουν την πολιτική της εταιρίας.

Σε απάντηση του στο συγκεκριμένο θέμα, το Twitter ανέφερε πως ο λογαριασμός του Donald Trump δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ λογοκρισία διότι αποτελεί σημαντικό ειδησεογραφικό και ιστορικό υλικό ενώ πολύ σύντομα οι όροι και οι προϋποθέσεις της πλατφόρμας πρόκειται να ανανεωθούν, με σκοπό την ξεκάθαρη τοποθέτηση της διοίκησης πάνω στο θέμα των αμφιλεγόμενων αναρτήσεων. Πολλοί από τους χρήστες θέτουν το ερώτημα αν η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί σε περίπτωσή ενός ιδιωτικού λογαριασμού ή θα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μπορεί να θεωρηθεί κάποια ανάρτηση ιδιώτη πολύτιμο ειδησεογραφικό υλικό; Ποια είναι τα κριτήρια;