Hackers κλειδώνουν υπολογιστές Mac από το iCloud

Μέσω του Find My iPhone
26 Σεπτεμβρίου 2017 04:15
Hackers κλειδώνουν υπολογιστές Mac από το iCloud

Νέο κύμα ηλεκτρονικών επιθέσεων έχει ξεσπάσει με τους hackers να κλειδώνουν υπολογιστές Mac αλλά και iPhone μέσα από την πλατφόρμα του Find My iPhone. Η πλατφόρμα FMi της Apple, έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη βοήθεια των χρηστών που έχουν ξεχάσει την τοποθεσία της συσκευής τους ή η συσκευή τους έχει κλαπεί και θέλουν να την εντοπίσουν ή να την κλειδώσουν για να μην υπάρχει πρόσβαση στα αρχεία τους. Οι εγκληματίες φαίνεται να χρησιμοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να κλειδώσουν τις ευπαθείς συσκευές και να ζητήσουν λύτρα από τους νόμιμους κατόχους τους.


Για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, οι hackers χρειάζονται πρόσβαση στο λογαριασμό iCloud του χρήστη. Στα μέχρι τώρα κρούσματα φαίνεται πως δεν ευθύνεται η Apple για την παραβίαση των λογαριασμών αλλά οι ίδιοι οι χρήστες που έπεσαν θύματα phishing ή τρίτες υπηρεσίες στις οποίες οι χρήστες είχαν εμπιστευθεί το username και password.

Οι hackers μέχρι τώρα, ζητούν $50 σε bitcoin για να ξεκλειδώσουν τα ευπαθή συστήματα αλλά το τεχνικό τμήμα της Apple ζητά από τα θύματα να επικοινωνήσουν το συντομότερο με την εταιρία για την επίλυση του προβλήματος, ενώ συνιστά την προσοχή σε όλους τους χρήστες iCloud και συμβουλεύει την άμεση αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.