Το ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιεί χειριστήρια του Xbox

Ο έλεγχος του περισκοπίου των υποβρυχίων γίνεται "παιχνιδάκι"
21 Σεπτεμβρίου 2017 04:00
Το ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιεί χειριστήρια του Xbox

Σύμφωνα με το 'The Virginia-Pilot', ο αμερικάνικος ναυτικός στόλος ξεκινά να αντικαθιστά τα πολύπλοκα (τύπου ελικοπτέρου) Joystick, με Xbox 360 controllers, για τον έλεγχο του περισκοπίου των υποβρυχίων του. Την αρχή θα κάνει το USS Colorado, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο, ενώ αργότερα "αναβάθμιση" θα δεχτούν όλα τα τύπου Virginia υποβρύχια.

Η αλλαγή έρχεται ως απάντηση στο feedback που έδωσαν αξιωματικοί και ναυτικοί σχετικά με την αστάθεια χειρισμού και τη δυσκολία χρήσης του έως τώρα μηχανισμού, αφού απαιτούσε από μερικές έως και αρκετές ώρες εκπαίδευσης εν συγκρίσει με τα λίγα λεπτά που παίρνει σε κάποιον να προσαρμοστεί στο χειριστήριο του Xbox. Σημαντικός παράγοντας βέβαια και το κόστος, αφού το Joystick σε συνεργασία με τον πίνακα ελέγχου απεικόνισης άγγιζαν τα $38.000 δολάρια, ενώ ένα χειριστήριο του Xbox 360 κοστίζει μόλις $20 δολάρια. Σύμφωνα με τον αξιωματικό Mark Eichenlaub, η αντικατάσταση αυτή αποτελεί την πρώτη από πολλές κινήσεις που ετοιμάζει ο αμερικανικός ναυτικός στόλος στο εγγύς μέλλον με σκοπό τη χρήση πιο εφάμιλλων τεχνολογιών, όπως οι οθόνες αφής.

Μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και να αγοράσω ένα Xbox controller, επομένως αποτελεί λύση που μπορεί να αντικατασταθεί πάρα πολύ εύκολα (αν χαλάσει) - Αξιωματικός Mark Eichenlaub