Το FaceID δεν ήταν η εναλλακτική αλλά το αρχικό σχέδιο

Νέες πληροφορίες εκ των έσω ακυρώνουν τις μέχρι τώρα φήμες
19 Σεπτεμβρίου 2017 05:40
Το FaceID δεν ήταν η εναλλακτική αλλά το αρχικό σχέδιο

Πολλά ήταν αυτά που είχαν ακουστεί πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παρουσίαση των νέων iPhone, για τις δήθεν μάταιες προσπάθειες της εταιρίας να ενσωματώσει των αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID, κάτω από το επίπεδο της οθόνης. Νέες πληροφορίες από γνωστό δικτυωμένο πληροφοριοδότη, ακυρώνουν αυτές τις φήμες μια για πάντα.

Ο John Gruber δημοσιεύσε τα νέα δεδομένα, όπως του τα παρουσίασε στέλεχος της εταιρίας. Η Apple, δεν είχε ποτέ σαν πρώτο σχέδιο την ενσωμάτωση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη, αντίθετα από την αρχή γνώριζαν πως το Face ID είναι το μέλλον και η ρότα που θα ακολουθήσουν. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η εταιρία δεν διαψεύδει το γεγονός ότι προσπάθησε να ενσωματώσει το Touch ID αλλά τονίζει ότι αυτό ήταν μόνο σαν σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Εκτός από τον Gruber, την παραπάνω δήλωση επιβεβαιώνουν και άλλες πηγές όπως μηχανικοί αλλά και προσωπικό της εταιρίας. Η απόφαση της Apple φαίνεται να ήταν μια από τις πρωτοποριακές για τον τομέα της ασφάλειας, ωστόσο είναι καλό που μαθαίνουμε ότι η εταιρία δουλεύει πάνω στην ενσωμάτωση του Touch ID στην οθόνη καθώς μας δίνει ελπίδες για την επανεμφάνιση του στο επόμενο iPhone.