Η A.I. Watson της IBM έρχεται στο MIT

Με κοινό στόχο την εξέλιξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης
08 Σεπτεμβρίου 2017 05:16
Η A.I. Watson της IBM έρχεται στο MIT

Δυο τεράστιοι οργανισμοί, έκλεισαν σήμερα μια δεκαετή συμφωνία συνεργασίας πάνω στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η IBM, πρωτοπόρα εταιρία τεχνολογιών, θα ξεκινήσει μια εγκατάσταση του συστήματος AI, Watson, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου MIT, όπου πάνω από 100 ειδικοί στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, θα συνεργαστούν για την επίλυση προβλημάτων της υπάρχουσας τεχνολογίας.

Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη θεωριών και τεχνολογίας γύρω από τους αλγόριθμους deep-learning που θα κάνουν συστήματα, όπως το Watson, ιδανικά για πολλές και όχι μεμονωμένες εξειδικευμένες χρήσεις. Ειδικότερα, η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στις AI να αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν σε ένα συμπέρασμα βοηθώντας έτσι τους χρήστες.

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός τομέας του project είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα συσχετίζει τις πλατφόρμες AI με τα κβαντικά υπολογιστικά συστήματα. Μια έρευνα που θα επωφελήσει και τις δυο τεχνολογίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοί οργανισμοί συνεργάζονται. Πέρυσι η IBM συνεργάστηκε με το τμήμα Εγκεφάλων και Γνωστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου, πάνω σε ένα project κατασκευής μιας μηχανής μηχανικής όρασης.