Sony RX0: Το αντίπαλο δέος της GoPro

Παρουσιάστηκε η νέα action camera της Sony
06 Σεπτεμβρίου 2017 03:31
Sony RX0: Το αντίπαλο δέος της GoPro

Η Sony σε μια κίνηση έκπληξη, παρουσίασε τη νέα της προσθήκη στην κατηγορία των action καμερών. Λόγος για την RX0, το -πλέον- αντίπαλο δέος της GoPro.



Η συσκευή έρχεται εξοπλισμένη με έναν 15.3MP CMOS αισθητήρα εικόνας. H διάμετρος του οποίου αγγίζει τη 1-ίντσα, κατατάσσοντας την εκτός ανταγωνισμού, αφού κανένα από τα μοντέλα της τωρινής γενιάς της GoPro δεν φέρει μεγαλύτερο του 1/2.3 της ίντσας αισθητήρα. Ο ενσωματωμένος, ευρυγώνιος, Carl Zeiss φακός κλειδώνει στο f4, με το shutter-speed της κάμερας να αγγίζει το 1/32000, ενώ μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε burst-mode έως και 16fps. Ξεκινώντας λίγο κάτω από την HD ανάλυση, προσφέρει slow-motion στα 960fps, ενώ φτάνοντας σχεδόν τα 1080p, στα 240fps.



Στα της εμφάνισης, πρόκειται για ένα συμπαγές μικρό κουτί, όπου προσπαθεί να πετύχει μια αρμονική σχεδιαστική γραμμή. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 100gr, με τις αναλογίες του να μετράνε 60.4mm x 41.4mm x 30.2mm. Πρόκειται όντως για μια action κάμερα, αφού η ειδική κατασκευή της της επιτρέπει αντοχή στο νερό έως και σε 10m βάθος (100m με τη χρήση ειδικής θήκης), στις πτώσεις από σχεδόν 2m ύψους, ενώ μπορεί να αντέξει βάρος που ξεπερνά τα 199 κιλά. Η εταιρία εγγυάται αποτελεσματική χρήση ακόμη και σε περιβάλλοντα όπου η βροχή, ο ήλιος, το χιόνι, ή και η σκόνη βρίσκονται σε έξαρση.



Ο έλεγχος της κάμερας μπορεί να γίνει από την ενσωματωμένη οθόνη που φέρει η συσκευή, ή μέσω της PlayMemories Mobile εφαρμογής της εταιρίας. Στο ίδιο κινητό μπορούν να συνδεθούν έως και 15 RX0 κάμερες, επιτρέποντας bullet-time λήψεις, όπως η εικονική σκηνή του 'The Matrix'. Η διάθεση της Sony RX0 αναμένεται για τον Οκτώβριο, με την τιμή της να έχει οριστεί στα $700.