Οι hackers του Instagram πουλούν τηλέφωνα διασήμων για $10

Δημιουργούν μια database με τα στοιχεία τους
02 Σεπτεμβρίου 2017 07:03
Οι hackers του Instagram πουλούν τηλέφωνα διασήμων για $10

Οι hackers του Instagram που απέκτησαν προσωπικά στοιχεία διασήμων όπως τηλέφωνα και emails, θέλουν να βγάλουν κέρδος από αυτό. Πρώτη ήταν η Selena Gomez, ενώ ακολουθούν η Emma Watson, η Emilia Clarke, η Taylor Swift, η Victoria Beckham, η Miley Cyrus, η Beyonce, ο Leonardo DiCaprio, ο Floyd Mayweather, και 500 άλλες διασημότητες που βλέπουν τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς να πωλούνται σε ενδιαφερόμενους έναντι $10.

Οι hackers τοποθέτησαν τα στοιχεία σε μια database στην οποία έδωσαν και δυνατότητα αναζήτησης για αυτούς που θα πληρώσουν το κατάλληλο αντίτιμο, με μερικά θύματα να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τα πραγματικά τους στοιχεία.

Το Instagram παραδέχτηκε το bug που επέτρεψε την προβολή τηλεφώνων και emails αν και δεν ήταν δημόσια, ενώ τόνισε πως δεν έχουν αποκαλυφθεί passwords. Οι hackers χρεώνουν για κάθε στοιχείο $10, ενώ σε 6 ώρες συγκέντρωσαν $500, όπως αποκάλυψαν στο Ars Technica.

Οι ίδιοι οι hackers αποκάλυψαν πως μια αυτοματοποιημένη διαδικασία μπορούσε να “κλέβει” στοιχεία από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς την ώρα και το Instagram δεν διόρθωσε το bug παρά ώρες μετά την επίθεση. Έτσι οι hackers βρέθηκαν με τα στοιχεία 6 εκατομμυρίων λογαριασμών στα χέρια τους. Άγνωστη παραμένει η τύχη των στοιχείων των "άσημων" χρηστών.