Αυτό είναι το Explorer VR

Το Windows Mixed Reality Headset της Lenovo
02 Σεπτεμβρίου 2017 05:15
Αυτό είναι το Explorer VR

Αρχές του καλοκαιριού είχαν ανακοινωθεί οι συνεργάτες της Microsoft, που θα αναλάμβαναν τη δημιουργία 3rd-party VR/AR headsets για την πλατφόρμα της εταιρίας, Windows Mixed Reality. Αφού Dell και Asus ανακοίνωσαν τις δικές τους υλοποιήσεις, τώρα ήρθε η σειρά της Lenovo.

Το Explorer VR όπως ονομάζεται το headset της εταιρίας, αποτελεί την πιο plug-n-play προσέγγιση που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αφού το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι δυο καλώδια (USB και HDMI). Το σύστημα δεν κάνει χρήση κάποιας εξωτερικής κάμερας, αλλά επιτρέπει την κίνηση εντός ενός τετραγώνου, 3.5x3.5 μέτρων. Οι δύο κάμερες που βρίσκονται ενσωματωμένες στη συσκευή, προσφέρουν 3D δεδομένα, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει επίγνωση του περιβάλλοντα χώρου. Αν και αυτό συνεπάγεται με "άγνοια" των αντικειμένων που δεν βρίσκονται στο FOV των καμερών, αποτελεί ανάγκη για τη δημιουργία μιας πιο οικονομικής αγοράς τέτοιων συσκευών.



Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Ubergizmo κάνει λόγο για μια καλής κατασκευής συσκευή, με μικρό βάρος και άνετη χρήση. Όσον αφορά την οπτική εμπειρία, υπήρχαν στιγμές που "ξεχνούσαν" ότι πρόκειται για μια οικονομική συσκευή, το σύστημα αναγνώρισης κίνησης όμως είναι κάτι διαφορετικό και επιζητά πολύ μεγαλύτερη χρονικά ενασχόληση πριν βγει η τελική ετυμηγορία. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.