Alexa και Cortana είναι οι νέες κολλητές

Απρόσμενη συνεργασία Amazon και Microsoft
31 Αυγούστου 2017 09:41
Alexa και Cortana είναι οι νέες κολλητές

Amazon και Microsoft αποφάσισαν να “συμφιλιώσουν” τις ψηφιακές βοηθούς τους. Η Alexa και η Cortana θα μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από τα δυνατά σημεία κάθε AI.

Το πλεονέκτημα των κατόχων των smart ηχείων της Amazon θα είναι η πρόσβαση στην Cortana με την απλή εντολή “Alexa, open Cortana”, ώστε να θέσετε υπενθυμίσεις, να κλείσετε ραντεβού κλπ. Με τη σειρά τους, οι χρήστες της Cortana θα μπορούν μέσω της Alexa να ψωνίζουν μέσω του Amazon.com. Η Alexa θα γίνει διαθέσιμη στην Cortana μέσω των Windows 10 PCs και θα ακολουθήσουν εφαρμογές σε iOS και Android αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο κόσμος είναι μεγάλος και πολυπρόσωπος. Θα υπάρξουν πολλοί επιτυχημένοι βοηθοί, ο καθένας με πρόσβαση σε διαφορετικά σύνολα δεδομένων και με διαφορετικές εξειδικεύσεις σε συγκεκριμένους τομείς. Μαζί, τα δυνατά σημεία τους θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και θα προσφέρουν στους πελάτες μια πιο πλούσια και πιο εύχρηστη εμπειρία. – Jeff Bezos, Amazon CEO

Η συνεργασία των δύο γιγάντων ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τους New York Times, με τον Bezos να προτείνει την ιδέα του στον Satya Nadella, ο οποίος ήταν δεκτικός.