Το Facebook γνώριζε από πριν την πτωτική πορεία του Snapchat

Έπαιρνε πληροφορίες μέσω τρίτης εφαρμογής
14 Αυγούστου 2017 12:38
Το Facebook γνώριζε από πριν την πτωτική πορεία του Snapchat

Μέσα από πληροφορίες της Wall Street Journal μαθαίνουμε πως το Facebook γνώριζε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αντίπαλη εταιρία Snap Inc, με το να φέρνει καινούργιους χρήστες στην πλατφόρμα της, το Snapchat. Όλο αυτό μπόρεσε να γίνει μέσω της εφαρμογής Onavo Protect, που ανήκει στον τεχνολογικό κολοσσό, η οποία βοηθά τους χρήστες να μη σπαταλούν το διαθέσιμο αριθμό δεδομένων που τους δίνει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας καθώς και τη δυνατότητα κάλυψης της σύνδεσής του μέσω VPN.

Έτσι, λοιπόν, αναλύοντας τα στατιστικά που συλλέγει από τους χρήστες, το Facebook μπόρεσε να συμπεράνει πως μετά την έκδοση των δικών του Instagram Stories, η συχνότητα καθώς και η διάρκεια χρήσης της αντίπαλης εφαρμογής άρχισε να πέφτει. Αυτές οι πληροφορίες βοήθησαν την εταιρία να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τις μελλοντικές κινήσεις και στρατηγικές της. Ουσιαστικά, έχοντας πληροφορίες για την πορεία του Snapchat μήνες πριν ανακοινωθεί η πτωτική πορεία του από την εταιρία, έκρινε πως έπρεπε να επενδύσει έντονα στα Instagram Stories.

Πολλοί περιγράφουν τις μεθόδους της εταιρίας ως αθέμιτες ωστόσο τεχνικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η συλλογή πληροφοριών αλλά και οι χρήση αυτών από την εφαρμογή Onavo Protect, δηλώνεται ρητά στους όρους που αποδέχονται οι χρήστες κατά την εγγραφή τους στην υπηρεσία. O δικηγόρος Adam Shevell δήλωσε πως μάλλον το Facebook παραβιάζει τους κανόνες του Apple App Store με το να συλλέγει δεδομένα που δεν έχουν σχέση με την εφαρμογή και τις διαφημίσεις της, αλλά η Apple δεν έχει σχολιάσει κάτι σε αυτό.