Sundar Pichai προς γυναίκες: Μην αφήσετε κανένα να σας πει τι δεν μπορείτε να κάνετε

Η Google ακυρώνει συνάντηση εργαζομένων λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια
11 Αυγούστου 2017 10:21
Sundar Pichai προς γυναίκες: Μην αφήσετε κανένα να σας πει τι δεν μπορείτε να κάνετε

Μία συνάντηση του Sundar Pichai και στελεχών της Google είχε οριστεί για χτες, για να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την απόλυση του James Damore και τα θέματα περί ισότητας φύλων στην εταιρία. Η συνάντηση όμως ακυρώθηκε δύο μόλις ώρες πριν, λόγω φόβων για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ελπίζαμε σε μια ειλικρινή, ανοιχτή συζήτηση σήμερα, όπως κάνουμε πάντα, για να μας φέρει πιο κοντά και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά μερικές από τις ερωτήσεις διέρρευσαν το απόγευμα και σε κάποια sites υπάρχουν εργαζόμενοι που ονομάζονται προσωπικά. Οι ίδιοι μου γράψανε και μου εξέφρασαν την ανησυχία  τους για την ασφάλειά τους και ανησυχούν πως μπορεί να διασυρθούν δημοσίως για την ερώτησή τους.

Ο Pichai όμως επισκέφτηκε ένα coding event στο campus της Google σήμερα και τόνισε πως η εταιρία δημιουργεί προϊόντα για όλο τον κόσμο, οπότε για να το καταφέρει αυτό πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο στο σύνολό του. Απευθύνθηκε επίσης σε μια ομάδα γυναικών φιναλίστ λέγοντας:

Θέλω να ξέρετε πως υπάρχει μια θέση για εσάς σε αυτή τη βιομηχανία. Υπάρχει μια θέση για εσάς στην Google. Μην αφήσετε κανένα να σας πει το αντίθετο. Ανήκετε εδώ και σας χρειαζόμαστε.