Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το Snapchat 

Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη μετοχή της Snap Inc.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το Snapchat

Η Snap Inc. ανακοίνωσε τα νούμερα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου και τα νέα δεν είναι καλά για την εταιρία. Τα έσοδά της αγγίζουν τα $181 εκατομμύρια, αλλά συνολικά έχει απώλειες $193 εκατομμύρια μετά φόρων. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οδήγησε στην πτώση της μετοχής της εταιρίας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντας στο ιστορικό χαμηλό των $12.93 ανά μετοχή. Να σημειώσουμε πως η εισαγωγή στο χρηματιστήριο το Μάρτιο, έβρισκε τη μετοχή στα $24.

Η πρόσθεση νέων χαρακτηριστικών στο Snapchat, όπως τα World Lenses, τα Custom Stories, το Snap Map και τα original shows του δε φαίνεται να καταφέρνουν να προσελκύσουν αρκετούς νέους χρήστες. Αυξήθηκαν μόλις 4% (7 εκατομμύρια χρήστες) ενώ το προηγούμενο τρίμηνο προσέλκυσε 8 εκατομμύρια. Συνολικά οι καθημερινοί χρήστες του Snapchat ανέρχονται σε 173 εκατομμύρια, τη στιγμή που τα ανταγωνιστικά Instagram Stories μετρούν 250 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Ο CEO, Evan Spiegel δήλωσε παρόλα αυτά, πως οι Snapchatters επισκέπτονται την εφαρμογή πιο συχνά και για περισσότερο χρόνο, με μερικά από τα original shows να συγκεντρώνουν πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο. Αναμένονται σημαντικές “δομικές” αλλαγές στην εφαρμογή στο Android, αλλά όπως παραδέχεται και ο ίδιος, “δε θα δούμε ορατά αποτελέσματα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους”. H Snap Inc. αναμένει οικονομική ανάπτυξη γύρω στο τέλος αυτής της χρονιάς.

0 σχολια