Παγκόσμιο ρεκόρ: 1.000 χιλιόμετρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο 

Το πέτυχαν οι Ιταλοί με ένα Tesla Model S

Παγκόσμιο ρεκόρ: 1.000 χιλιόμετρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Μια ομάδα Ιταλών κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ χιλιομέτρων με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων. Η ομάδα της Tesla Owners Club Italia λοιπόν, οδήγησε το Tesla Model S P100D για 1.078 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ (901.2km). Το Tesla Model S έγινε και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ξεπέρασε το όριο των 1.000 χιλιομέτρων.

Να τονίσουμε όμως πως πρόκειται για μια συμβολική νίκη, αφού χρειάστηκε να κάνουν αρκετές θυσίες για να πετύχουν αυτό το ρεκόρ. Χρησιμοποίησαν λάστιχα χαμηλής τριβής, είχαν κλειστό κλιματισμό, έκαναν χρήση του Autopilot για σταθερή οδήγηση και δεν ξεπέρασαν την ταχύτητα των 40km/h. Όλη αυτή η “οικονομική” οδήγηση επέτρεψε στην μπαταρία να δώσει αρκετή ενέργεια για να διανυθούν τα 1.000 χιλιόμετρα, απόσταση που ολοκλήρωσαν σε 29 ώρες.

Η εργοστασιακή ακτίνα δράσης του P100D είναι το μισό αυτής της απόστασης, ωστόσο το ρεκόρ μας δείχνει πως ηλεκτρικά οχήματα πραγματικά μεγάλων αποστάσεων δεν είναι πολύ μακρυά.

0 σχολια