Όλες οι Maserati θα είναι ηλεκτρικές από το 2019 και έπειτα

Έρχονται αλλαγές και σε άλλες μάρκες του ομίλου
02 Αυγούστου 2017 06:18
Όλες οι Maserati θα είναι ηλεκτρικές από το 2019 και έπειτα

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, δήλωσε πως όλα τα μοντέλα της Maserati θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από το 2019 και έπειτα. Συγκεκριμένα, σχεδόν όλες οι επενδύσεις της FCA στην ανάπτυξη κινητήρων θα στραφούν στην ηλεκτροκίνηση “αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των επόμενων δύο μοντέλων”.

Η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Maserati αναμένεται το 2020 και θα βασιστεί στο Alfieri concept που βλέπετε παρακάτω. Πριν από αυτό όμως, η Maserati θα “υβριδοποιήσει” τα τωρινά μοντέλα της, όπως το Levante SUV.

Η τωρινή πλατφόρμα επιτρέπει υβρίδια. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για το 2019 και τότε θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υβριδοποίηση.

Μέχρι το 2022, πάνω από τα μισά μοντέλα της FCA θα χρησιμοποιούν κάποια μορφή ηλεκτρικής κίνησης. Να σημειώσουμε πως κάτω από την ομπρέλα της FCA βρίσκουμε επίσης την Alfa Romeo, την Chrysler, την Fiat, την Dodge, την Lancia, την Jeep και άλλες.

Ο 65χρονος Marchionne δε θα οδηγήσει την FCA στη μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή, αφού έχει ήδη ανακοινώσει πως αποσύρεται στο τέλος του 2019.