Η νέα έκδοση της Cortana για το Android είναι εδώ

Το build 2.9.0 φέρει μια 'μεγάλη εξέλιξη'
30 Ιουλίου 2017 14:19
Η νέα έκδοση της Cortana για το Android είναι εδώ

Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, αποτελούσε το κέντρο των Windows κινητών τηλεφώνων. Μετά την μοιραία κατάληξη του τμήματος πριν λίγο καιρό, η εταιρία αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της στις Windows Desktop και Android Phone πλατφόρμες. Υποσχέθηκε μάλιστα πως η Android έκδοση θα δει αρκετές ενημερώσεις που θα φέρουν πάσης λογής λειτουργίες, στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, από τον προηγούμενο μήνα, υπάρχει η δυνατότητα σε συγκεκριμένες Android συσκευές να οριστεί από το χρήστη η Cortana ως η default ψηφιακή βοηθός του κινητού τηλεφώνου.

Από εχθές λοιπόν, κυκλοφορεί παγκοσμίως -υπό τη μορφή ενημέρωσης- η έκδοση 2.9.0 που όπως αναφέρει η εταιρία, πρόκειται για μια 'μεγάλη εξέλιξη'. Η αναδομημένη ενότητα των Ρυθμίσεων που εισήχθη μέσω της ενημέρωσης είναι σημαντικά βελτιωμένη του προκατόχου της, κυρίως στο σχεδιαστικό κομμάτι αφού κατασκευάστηκε εξ' αρχής με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας πλοήγησης. Οι χρήστες πλέον έχουν μια νέα δυνατότητα που η MS ονομάζει 'Hands-On' και κάνει λόγο για διαχείριση των υπενθυμίσεων (βλ. Γρήγορη πρόσβαση, αλλαγή περιεχομένου και/ή ολοκληρωτική διαγραφή) δια της αφής. Εκείνοι που προτιμούν βέβαια τις φωνητικές λειτουργίες, εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ελέγχου. Να σημειωθεί εδώ, πως όσο ο χρήστης αφιερώνει χρόνο μιλώντας εκτενώς στην Cortana, τόσο εκείνη γίνεται καλύτερη καθότι 'εκπαιδεύεται' στο να αναγνωρίζει τη φωνή του, επεξεργαζόμενη αποτελεσματικότερα αυτή και τον τρόπο ομιλίας του.

Τέλος, η Cortana υποστηρίζει πλέον hands-free κλήσεις και γραπτά μηνύματα, ένα χαρακτηριστικό που το σύνολο των ανταγωνιστών της φέρει εδώ και καιρό.