Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip του κόσμου

Έβαλε τέλος στην επί 24 ετών βασιλεία της Intel
29 Ιουλίου 2017 20:50
Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip του κόσμου

Με το κλείσιμο του δεύτερου τριμήνου του έτους, η Samsung φαίνεται να είναι ασταμάτητη στα ρεκόρ. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, η εταιρία σημείωσε κέρδη δισεκατομμυρίων αλλά μάλλον αυτό δεν ήταν αρκετό.

Με $15 δισεκατομμύρια από τα έσοδα της να προέρχονται από το τμήμα κατασκευής επεξεργαστών και τσιπ, κατάφερε να εκθρονίσει την επί 24 συνεχόμενα χρόνια κυρίαρχο, Intel από την πρώτη θέση. Αν και πλέον η δεύτερη κρατάει ακόμα τα ηνία στην αγορά επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η Samsung κατάφερε να προσαρμοστεί τάχιστα στις νέες συνθήκες και να πάρει το προβάδισμα δίνοντας βάρος στην κατασκευή επεξεργαστών και τσιπ για φορητές και IoT συσκευές, κάτι που η Intel έχει αφήσει πίσω της.

Επίσης μεγάλη διαφορά υπήρξε στην αγορά των SSDs με την Κορεατική εταιρία να έχει πάλι την κυρίαρχη θέση. Όλα τα παραπάνω δεν πτοούν την κατασκευάστρια Intel, η οποία σκοπεύει να ξαναμπεί δυναμικά στον ανταγωνισμό με τους σχεδιασμένους Cannon Lake 10nm CPUs, που φήμες θέλουν να έχουν διπλό αριθμό τρανζίστορ από τους πιο δυνατούς επεξεργαστές και των δυο αντιπάλων, Samsung και TSMC.