Η Foxconn επενδύει $10 δις σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών κάνει το μεγάλο βήμα
27 Ιουλίου 2017 20:59
Η Foxconn επενδύει $10 δις σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Με τον Πρόεδρο Trump να κάνει θηριώδης προσπάθειες να φέρει επενδυτές και εταιρίες μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Foxconn είναι από πρώτες που αποφάσισε να το κάνει. Η Foxconn είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική ηλεκτρονικών παγκοσμίως με τεράστιους πελάτες, όπως η Apple και ικανότητα τεράστιας μαζικής παραγωγής. Μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ο Donald Trump μαζί με τον κυβερνήτη του Wisconsin, Scott Walket, υποδέχτηκαν τον επικεφαλή της εταιρίας, Terry Gou, ο οποίος ανακοίνωσε την μεγάλη αυτή κίνηση.

Τα σχέδια προβλέπουν επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών για την υλοποίηση εργοστάσιου παραγωγής LCD πάνελ. Η εγκατάσταση θα έχει μέγεθος 1.850 τετραγωνικών μέτρων και σε πρώτη φάση θα δώσει εργασία σε 3.000 ανθρώπους ενώ ο Trump δήλωσε πως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης με σύνολο εργαζομένων 13.000 άτομα στα μελλοντικά εργοστάσια σε άλλες περιοχές όπως το Illinois, Indiana και Michigan.

Το εργοστάσιο θα παράγει LCD panels κυρίως για την εταιρία Sharp, της οποίας το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι σχεδιάζει να ρίξει το κόστος μεταφοράς των panels από την Ασία. Να σημειωθεί πως η μητέρα εταιρία της Foxconn, Hon Hai, αγόρασε πέρυσι μεγάλο ποσοστό της Sharp έναντι ποσού $3.5 δις, κάτι το οποίο κάνει ακόμα πιο λογική την παραπάνω απόφαση.

Μεταξύ άλλων ο Donald Trump είχε αναφέρει σε δήλωση του πως ο CEO της Apple, Tim Cook, του είχε υποσχεθεί πως θα φέρει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας του μέσα στην Αμερική, ωστόσο δεν έγινε σαφές αν εννοούσε μέσω της  Foxconn (που είναι στενός συνεργάτης) ή είχε κάτι άλλο στα σχέδια. Η Apple αρνήθhκε να σχολιάσει κάποια απο τις δηλώσεις του προέδρου.

Ο επικεφαλής της Foxconn, Terry Gou, δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δημιουργήσουμε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες παραγωγής LCD στην καρδιά της Αμερικής, η οποία είναι η πρώτη από μια σειρά εγκαταστάσεων που θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές.