Υπολογιστές τετραετίας δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε Creators Update

Η Intel σταματά την υποστήριξη Clover Trail επεξεργαστών
21 Ιουλίου 2017 14:40
Υπολογιστές τετραετίας δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε Creators Update

Η Intel ανακοίνωσε τους Atom Clover Trail επεξεργαστές σε μια προσπάθεια της να ανταγωνιστεί την ARM αγορά σε συνεργασία με την Imagination Technologies, και ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας που πρόσφεραν σε laptop και convertible ήταν ικανοποιητική, δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για την "ιπποδύναμή" τους. Εξού και η κίνηση της εταιρίας να περάσει γρήγορα στους Bay Trail και πλέον στους Cherry Trail, σταματώντας πρόσφατα μάλιστα την υποστήριξη των πρώτων.


Έτσι, οι χρήστες συστημάτων με Clover Trail επεξεργαστές, αφού πέρασαν από ολόκληρη την διαδικασία "κατεβάσματος" των αρχείων εγκατάστασης (~3GB) του Creators Update των Windows 10, βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να ανακαλύψουν πως η εν λόγω αναβάθμιση δεν υποστηρίζει τελικά τον υπολογιστή τους, αφού η IT αρνείται να ανανεώσει τους drivers. Παραταύτα η Microsoft επιβεβαίωσε πως όλες οι συσκευές που τρέχουν έκδοση λειτουργικού με το Anniversary Update, θα συνεχίσουν να παίρνουν ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι και το 2023.

Οι επεξεργαστές που επηρεάζονται είναι οι εξής:

  • Atom Z2760
  • Atom Z2520
  • Atom Z2560
  • Atom Z2580

Η αλήθεια είναι πως το σύνολο των χαρακτηριστικών του Creators Update (βλ. Paint 3D, Transitions, κ.α.) αύξησε σημαντικά τις ελάχιστες απαιτήσεις σε GPU και CPU, αλλά ο καθολικός αποκλεισμός μιας συσκευής από μια software αναβάθμιση παραμένει μια όχι και τόσο θεμιτή στρατηγική προώθησης νέου hardware.