Πληθώρα concept προϊόντων από τη Lenovo

Έμφαση στο AR και στην A.I. στο τρίτο Annual Tech World
21 Ιουλίου 2017 05:23
Πληθώρα concept προϊόντων από τη Lenovo

Η Lenovo δεν έχασε στιγμή στο τρίτο Annual Tech World, κατά το οποίο δεν σταμάτησε απλά στην ανακοίνωση κάποιων νέων Yogabooks ή χρωμάτων τους, αλλά συνέχισε παρουσιάζοντας τέσσερα διαφορετικά concept προϊόντα.



Εν αρχή το daystAR, ένα AR headset το οποίο δεν κάνει απαραίτητη τη χρήση κάποιου κινητού ή υπολογιστή. Προσφέρει μάλιστα field of view 40 μοιρών, ενώ η εταιρία αναμένει developers που θα χρησιμοποιήσουν την AR πλατφόρμα της με στόχο να δημιουργήσουν εφαρμογές για αυτήν την συσκευή.



Έπειτα το SmartCast+, ένα έξυπνο ηχείο με δυνατότητες τόσο βιντεοπροβολέα, όσο και κάποιας ψηφιακής βοηθού όπως η Alexa. H εταιρία δηλώνει πως έχει βλέψεις στο να του δώσει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ήχους και αντικείμενα, προσφέροντας παράλληλα AR experiences μέσω της προβολής εικόνων στον τοίχο ή σε μια οθόνη.



Σχετικά με την ψηφιακή βοηθό που αναφέραμε πριν, η Lenovo φαίνεται να έχει στα σκαριά το δική της που ακούει στο όνομα CAVA, και χαρακτηρίζεται ως εξυπνότερη της Siri αλλά και της Alexa. Η εταιρία θέλει να κάνει χρήση deep learning τεχνικών ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει συστήματα αναγνώρισης προσώπων και κατανόησης φυσικής ομιλίας για το AI της.



Τέλος το SmartVest. Πρόκειται για μια μπλούζα που έρχεται εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκαρδιογράφο που καταγράφει τους καρδιακούς σας παλμούς 24/7. Η Lenovo δηλώνει πως η ενασχόληση με concept είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη διαδικασία R&D που ακολουθεί η ίδια. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανενός είδους εγγύηση σχετικά με την κυκλοφορία αυτών των concept ως τελικά προϊόντα.

Tags: