Η Volvo εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα

Μόνο ηλεκτρικοί κινητήρες από το 2019
06 Ιουλίου 2017 07:13
Η Volvo εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα πως εγκαταλείπει την παραγωγή αυτοκινήτων που βασίζονται αποκλειστικά σε ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2019, παράγοντας πλέον μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή υβρίδια ηλεκτρικών. Μάλιστα από το 2019 έως το 2021 έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία τρίων πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων και δύο υψηλών επιδόσεων υπό το brand της Polestar. Τα υβριδικά μοντέλα της θα περιλαμβάνουν διπλούς κινητήρες - ηλεκτρικό και βενζίνης ή πετρελαίου - αλλά δε θα παραχθεί ξανά μοντέλο μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της αποκλειστικότητας των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα αυτοκίνητα. Η Volvo έχει ήδη δηλώσει τα σχέδιά της να πουλήσει συνολικά ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Το είπαμε και το εννοούμε. Έτσι θα το πετύχουμε. – Hakan Samuelsson, CEO Volvo Cars

Η Volvo επενδύει διαρκώς στην καινοτομία, καθώς ήταν μια από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που ενσωμάτωσαν Android λογισμικό στα αυτοκίνητά τους, ενώ η πρόσφατη συνεργασία της με την Nvidia για τα αυτόνομα οχήματα θα τη φέρει σε θέση να πρωταγωνιστήσει στα οχήματα του μέλλοντος.