Το Photobucket δημιουργεί πρόβλημα σε όλο το internet

Λόγω της αλλαγής των όρων χρήσης της υπηρεσίας
05 Ιουλίου 2017 17:24
Το Photobucket δημιουργεί πρόβλημα σε όλο το internet

Δεν είναι απίθανο, αυτές τις μέρες να βρεθήκατε προ εκπλήξεως όταν στον ιστότοπο που βρισκόσασταν ξαφνικά εξαφανίστηκαν οι φωτογραφίες.

Το πρόβλημα αυτό χτύπησε έως και τις πολύ μεγάλες σελίδες όπως το Amazon και το Ebay που βρέθηκαν με ελλιπείς φωτογραφίες των διαθέσιμων προϊόντων τους. Το συμβάν οφείλεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία photo hosting, Photobucket, η οποία κατά τα λεγόμενα της πλειοψηφίας των χρηστών, άλλαξε τους όρους χρήσης χωρίς καμία εμφανή προειδοποίηση.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, μέχρι πρότινος, προσέφερε στους πελάτες της τη δυνατότητα να ανεβάσουν φωτογραφικό υλικό και να το χειριστούν όπως αυτοί επιθυμούν. Έτσι λοιπόν πολλοί χρήστες της πλατφόρμας, χωρίς την premium συνδρομή, ανέβαζαν τις φωτογραφίες των προϊόντων τους και τις έβαζαν σε τρίτες σελίδες όπως το Ebay και το Αmazon. Οι πωλητές έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία γιατί οι πλατφόρμες πωλήσεων είχαν όριο στο πόσες φωτογραφίες μπορούν να μεταφορτώσουν οι χρήστες.

Όμως με την τελευταία αλλαγή που εισήγαγε η εταιρία στους όρους της πλατφόρμας, έκανε την χρήση του υλικού σε τρίτες σελίδες προνόμιο μόνο των premium λογαριασμών. Συνεπώς πάρα πολλές σελίδες του διαδικτύου βρέθηκαν με εξαφανισμένο φωτογραφικό υλικό.

Εκτός από τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα, θύματα έπεσαν και πολλές διάσημες σελίδες, blogs και forums όπως το  stampboards.com, μια κοινότητα με πάνω από 17.000 μέλη με κοινό ενδιαφέρον τη συλλογή γραμματοσήμων.

Πολλοί από τους χρήστες της υπηρεσίας προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους αυτής για να ζητήσουν εξηγήσεις καθώς και μια λύση στο πρόβλημα, ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβαν προήλθαν από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Η ίδια η εταιρία δεν έχει πάρει επίσημη θέση στο όλο ζήτημα ενώ η τελευταία ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως η premium συνδρομή θα κοστίζει $399 ανά έτος.

 

Tags: