Αυτόνομο μανάβικο χωρίς υπαλλήλους στη Σαγκάη

Κινείται και ανεφοδιάζεται αυτόματα
17 Ιουνίου 2017 07:25
Αυτόνομο μανάβικο χωρίς υπαλλήλους στη Σαγκάη

Ένα μανάβικο το οποίο κινείται στην πόλη αυτόνομα, δεν έχει υπαλλήλους, είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου, 24 ώρες την ημέρα και πάει μόνο του στις αποθήκες για ανεφοδιασμό σκέφτηκε η σουηδική εταιρία Wheelys. Και ποιο το καλύτερο σημείο για να το δοκιμάσει από τη φουτουριστική Σαγκάη.

Το κατάστημα ονομάζεται Moby Mart, έχει το μέγεθος ενός λεωφορείου και κινείται στους δρόμους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και computer vision, ενώ την απαραίτητη ενέργεια την αντλεί από τα ηλιακά πάνελ της οροφής του. Μέσα θα βρει κανείς φρέσκα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να αγοράσει μέσω της εφαρμογής στο τηλέφωνό του, σκανάροντας τον κωδικό του προϊόντος. Η εφαρμογή είναι απαραίτητη για να μπει κάποιος στο κατάστημα, αλλιώς η πόρτα παραμένει κλειστή.

Το Mobby Mart πάει μόνο του στις αποθήκες για ανεφοδιασμό, ενώ σύντομα οι πελάτες θα μπορούν να το καλούν στη γειτονιά τους για τα ψώνια τους. Θα προστεθεί επίσης και drone παράδοση στο εγγύς μέλλον. Περισσότερα καταστήματα Mobby Mart αναμένονται το 2018.

Το κόστος τους υπολογίζεται στα $30.000 και θεωρούνται χρήσιμα για περιοχές στις οποίες τα super markets είναι δυσεύρετα ή για απομονωμένες επαρχιακές περιοχές.