Το Tesla Model X είναι ένα τανκ

Παίρνει άριστα στα crash tests
14 Ιουνίου 2017 07:57
Το Tesla Model X είναι ένα τανκ

Το Model X της Tesla γίνεται το πρώτο SUV που αποσπά 5 αστέρια στα crash tests της NHTSA των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για πραγματικό άρμα μάχης.

Όλες οι εκδοχές του Model X (60D, 75D, 90D, P90D, 100D) πέτυχαν το απόλυτο άριστα σε μετωπική σύγκρουση, πλευρική σύγκρουση, ανατροπή και συνολική ασφάλεια. Μάλιστα στο θέμα της ανατροπής, η NHTSA δυσκολεύτηκε να την πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια των tests, δίνοντας μόλις 9.3% πιθανότητα το όχημα να τουμπάρει σε περίπτωση ατυχήματος.

Το μυστικό του Model X είναι το χαμηλό κέντρου βάρους, λόγω των μπαταριών που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα της καμπίνας. Η παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποτρέποντας την παραμόρφωση της καμπίνας και την είσοδο αντικειμένων σε αυτήν, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών, σε συνδυασμό φυσικά πάντα με τη ζώνη και τον αερόσακο.

Με απλά λόγια - όπως αναφέρει πάντα η Tesla – σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, οι επιβάτες του Model X έχουν 93% πιθανότητες να βγουν από το όχημα χωρίς κανένα σημαντικό τραυματισμό.