Quick Charge 4+: Η νέα γενιά της Qualcomm

Ταχύτερες και δροσερές φορτίσεις
04 Ιουνίου 2017 18:10
Quick Charge 4+: Η νέα γενιά της Qualcomm

Δεν πάει καιρός που ο γίγαντας κατασκευαστής επεξεργαστών φορητών συσκευών Qualcomm, ανακοίνωσε στην αγορά το Quick Charge 4, ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα γρήγορης φόρτισης κινητών συσκευών. Το QC4 ανέτρεψε τα δεδομένα της τότε χρονικής περιόδου, αφού μια φόρτιση 5 λεπτών έδινε 5 ώρες ζωής στην μπαταρία.

Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, η Qualcomm ανακοίνωσε αυτές τις μέρες τον ερχομό του Quick Charge 4+, ενός συστήματος που υπόσχεται να είναι 15% πιο γρήγορο από το προηγούμενο αλλά και θερμικά ασφαλές.

Σε μια εποχή που οι κίνδυνοι για τις μπαταρίες των κινητών συσκευών παραμονεύουν, το QC4+ έρχεται εξοπλισμένο με αισθητήρες θερμότητας αλλά και συστήματα ελέγχου αυτής στη μπαταρία, στο εξωτερικό περίβλημα του κινητού αλλά και στη θύρα φόρτισης. Αυτό δεν βοηθά μόνο στην αποφυγή κάποιας έκρηξης ή βλάβης αλλά και στην πιο αποτελεσματική φόρτιση του κινητού.

Η πρώτη κινητή συσκευή που επίσημα εκμεταλλεύεται αυτή την τεχνολογία είναι η ZTE Nubia Z17 και υπάρχουν ελπίδες πως και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές θα την συμπεριλάβουν στις συσκευές τους σύντομα.

Tags: