Η Toyota επενδύει σε ιπτάμενα αυτοκίνητα

Το “Skydrive” απογειώνεται το 2018
16 Μαΐου 2017 07:01
Η Toyota επενδύει σε ιπτάμενα αυτοκίνητα

Η Toyota θα χρηματοδοτήσει ένα project ανάπτυξης ιπτάμενων αυτοκινήτων με 40 εκατομμύρια Γιεν (€320.000). Το Skydrive project όπως ονομάζεται, έχει σκοπό να αναπτύξει οχήματα με έλικες που θα κινούνται σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος, χρησιμοποιώντας drone τεχνολογία. Τα πρωτότυπα θα έχουν 3 τροχούς και διαστάσεις 2.9x1.3m, ενώ θα αγγίζουν την ταχύτητα των 100km/h σε πτήση και τα 150km/h στο δρόμο.

Η εταιρία Cartivator είναι υπεύθυνη για τη σύλληψη της ιδέας και την εύρεση χρηματοδότησης. Η Toyota, πέρα από τα χρήματα, θα προσφέρει και μια ομάδα μηχανικών για να δουλέψουν πάνω στο project. Τις πρώτες επανδρωμένες δοκιμές ελπίζουν να τις κάνουν μέχρι το 2018, ενώ ο στόχος είναι να υπάρχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα στους ουρανούς του Τόκιο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Φυσικά πριν να κυκλοφορήσει οτιδήποτε στους δρόμους, ή μάλλον στους ουρανούς του Τόκιο, θα πρέπει να υποστηρίζεται από ένα νομικό πλαίσιο. Ποια η καταλληλότερη χώρα όμως για ιπτάμενα αυτοκίνητα από τη φουτουριστική και τεχνολογικά ανεπτυγμένη Ιαπωνία;

Η Toyota επενδύει σημαντικά ποσά σε νέες τεχνολογίες τελευταία, $9.3 δισεκατομμύρια στο σύνολο, αφού η φιλοσοφία του Προέδρου της, Takeshi Ichiyamada είναι πως “τα πράγματα δε θα εξελιχθούν αν περιμένεις και παρέχεις χρήματα μόνο όταν η τεχνολογία είναι έτοιμη”.