Το Netflix μπλοκάρει Android συσκευές με root

Για να καταπολεμήσει την πειρατεία;
15 Μαΐου 2017 07:03
Το Netflix μπλοκάρει Android συσκευές με root

Η εφαρμογή του Netflix στο Android δεν μπορεί να εγκατασταθεί πλέον σε rooted συσκευές ή συσκευές με ξεκλείδωτο bootloader. Το Netflix επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία της εφαρμογής και πως με την έκδοση 5.0 του app, τίθεται σε εφαρμογή η πλήρης ενσωμάτωση του Widevine DRM (Digital Rights Management) της Google.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι χρήστες rooted συσκευών δε θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή του Netflix στο Google Play, ενώ αν βρουν το link θα οδηγούνται σε μια σελίδα στην οποία θα εμφανίζεται το μήνυμα πως η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με τη συσκευή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αναφορές πως rooted χρήστες με την sideloaded έκδοση 5.0.4 της εφαρμογής έχουν ακόμα πρόσβαση στο Netflix χωρίς προβλήματα. Επίσημα βέβαια η έκδοση που διατίθεται στο Google Play είναι η 4.16, οπότε ίσως το μπλοκάρισμα να τεθεί σε εφαρμογή μόλις διατεθεί επίσημα η έκδοση 5.0.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως ο αποκλεισμός των rooted χρηστών από το οικοσύστημα του Netflix γίνεται για να καταπολεμήσει την πειρατεία, χωρίς όμως η εταιρία να έχει αποκαλύψει το λόγο που προέβη σε αυτή την κίνηση.