Οι τεχνολογικοί κολοσσοί συνεχίζουν να μάχονται κατά της κλιματικής αλλαγής

Παρά τα διατάγματα Trump
02 Απριλίου 2017 06:53
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί συνεχίζουν να μάχονται κατά της κλιματικής αλλαγής

Παρά το διάταγμα Trump που ανατρέπει πολλούς από τους κανονισμούς του Obama περί κλιματικής αλλαγής, οι Apple, Amazon, Google και Microsoft θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους έναντι της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με το Bloomberg. Σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, δήλωσαν:

Πιστεύουμε πως ισχυρή καθαρή ενέργεια και κλιματικές πολιτικές, όπως το Clean Power Plan, μπορούν να κάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιο αξιόπιστες και να δώσουν λύσεις στη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίξουν την αμερικανική ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και ανάπτυξη.

Ο Trump με το διάταγμά του ανατρέπει το Clean Power Plan το οποίο ανάγκαζε τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων τους κατά 32% μέχρι το 2030. Οι τέσσερις τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν υποστηρίξει ανοιχτά το CPP και πολλοί από αυτούς έχουν σκοπό να γίνουν τελείως “πράσινοι”.

Η καθυστέρηση ανάληψης δράσης στην κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο κόστος σε οικονομικούς και ανθρωπιστικούς παράγοντες, ενώ η επιτάχυνση της μετάβασης σε οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων θα παράγει πολλαπλά οφέλη στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, την αντοχή σε φυσικές καταστροφές και την ισορροπία του παγκόσμιου περιβάλλοντος.