DynamIQ: Η επόμενη γενιά επεξεργαστών της ARM

Θα αντικαταστήσουν τους big.LITTLE CPUs
21 Μαρτίου 2017 07:52
DynamIQ: Η επόμενη γενιά επεξεργαστών της ARM

Η ARM έχει πουλήσει 50 δισεκατομμύρια chips μεταξύ 2013 και 2017, ενώ αναμένει να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 100 δισεκατομμύρια μέχρι το 2021. Πελάτες της ARM μεταξύ άλλων, είναι οι Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Apple και Intel.

Η ARM στοχεύει στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκμάθηση μηχανής παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το μέλλον με το DynamIQ. Τεχνητή νοημοσύνη που αναμένουμε να δούμε στα αυτοκίνητα, τα τηλέφωνά μας, τις gaming κονσόλες και οπουδήποτε αλλού μπορεί να εφαρμοστεί. Η εταιρία ισχυρίζεται πως το DynamiIQ είναι μια εξέλιξη της υφιστάμενης big.LITTLE τεχνολογίας.

Η big.LITTLE αρχιτεκτονική εφαρμόστηκε με συνδυασμό ισχυρών chips για τις απαιτητικές διεργασίες όπως gaming ή 4K video και chips που κατανάλωναν μικρά ποσά ενέργειας για τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες όπως η background ανανέωση όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε standby. Το νέο DynamIQ συνδυάζει ξεχωριστούς πυρήνες για διαφορετικές εργασίες.

Έτσι μπορούμε να έχουμε τετραπύρηνο επεξεργαστή με διάταξη 1+3 ή οκταπύρηνο με 1+7, όπου κάθε πυρήνας διαθέτει τις δικές τους ξεχωριστές επιδόσεις και χαρακτηριστικά. Η ARM ισχυρίζεται πως αυτή η αρχιτεκτονική θα βελτιώσει σημαντικά την αντίληψη της AI, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της κατά 50 φορές μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Tags: