iPhone 8: OLED οθόνη χωρίς bezels και νέα Touch ID τεχνολογία

Αναγνώριση προσώπου στο μέλλον
23 Ιανουαρίου 2017 08:16
iPhone 8: OLED οθόνη χωρίς bezels και νέα Touch ID τεχνολογία

Μια νέα αναφορά έρχεται να προστεθεί στη φημολογία ενός νέου Touch IDγια να προσαρμοστεί στον πλήρους οθόνης (zero bezel) σχεδιασμό και για να βελτιώσει τις συναλλαγές ασφαλείας”. Έτσι ενδυναμώνονται οι φήμες που μιλάνε για μια edgeless OLED οθόνη στο νέο iPhone 8, ενώ το γνωστό Touch ID πρόκειται να αντικατασταθεί με έναν αισθητήρα κάτω από την οθόνη του τηλεφώνου, εγκαταλείποντας το home button.

Επίσης, φήμες για μια νέας γενιάς αναγνώριση προσώπου σε κάποιο από τα επόμενα iPhone έχουν γίνει έντονες εδώ και μέρες.

Κρίνοντας από τις πατέντες βιο-αναγνώρισης που έχει καταθέσει η Apple, πιστεύουμε πως κλίνει προς την αναγνώριση προσώπου και όχι την αναγνώριση ίριδας. Ωστόσο να σημειώσουμε πως οι τεχνικές προκλήσεις της αναγνώρισης προσώπου περιλαμβάνουν: (1) αλγόριθμους, (2) hardware σχεδιασμό και (3) τη δημιουργία μιας database για πιστοποίηση και επαλήθευση, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δαπανηρό σε χρόνο. Έτσι, πριν η Apple να μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως το σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, ένας συνδυασμός των δύο βημάτων βιο-αναγνώρισης θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για επιπλέον προστασία των συναλλαγών.