Δεκάδες συλλήψεις παγκοσμίως για επιθέσεις DDOS

Σε 13 διαφορετικές χώρες
13 Δεκεμβρίου 2016 18:34
Δεκάδες συλλήψεις παγκοσμίως για επιθέσεις DDOS

34 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν μερικές ημέρες σε 13 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Europol. Οι συλλήψεις αφορούν στοχευμένες επιθέσεις DDoS σε συστήματα πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχεδόν 101 άτομα ανακρίθηκαν, ενώ τους δόθηκε και η απαραίτητη προειδοποίηση. Οι ύποπτοι και οι συλληφθέντες είναι στη πλειοψηφία τους νεαροί και κατηγορούνται πως πλήρωσαν bots και παράνομο λογισμικό (DDOS for hire) για να κάνουν επιθέσεις σε πληροφοριακά συστήματα και ιστοσελίδες.

Ο Steven Wilson, επικεφαλής του κέντρου κυβερνοεγκλήματος της Europol, δήλωσε τα παρακάτω:


Η νέα γενιά είναι πιο κοντά από ποτέ με την τεχνολογία και αυτό προδιαθέτει μεγάλους κινδύνους και ένας από αυτούς είναι πως τα νέα παιδιά μπορούν να παρασυρθούν εύκολα και να ακολουθήσουν τέτοιες παράνομες ενέργειες. Μια από τις βασικές προτεραιότητες των αρχών είναι να αποτρέψουν αυτά τα παιδιά από το να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι και να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους για ένα εποικοδομητικό σκοπό.


Οι χώρες στις οποίες έγιναν οι συλλήψεις είναι οι παρακάτω:

Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες

Tags: