Διέρρευσαν τα πρώτα benchmarks της AMD RX 490;

Νέες φήμες για την Vega αρχιτεκτονική
05 Δεκεμβρίου 2016 10:10
Διέρρευσαν τα πρώτα benchmarks της AMD RX 490;

Τον τελευταίο καιρό, οι φήμες για τη νέα κάρτα γραφικών της AMD που θα φέρει στο προσκήνιο την Vega 10 αρχιτεκτονική, έχουν πραγματικά φουντώσει. Αρχικά το wccftech.com μεταφέρει τα πρώτα benchmarks της AMD Radeon Pro 490, τα οποία και ακολουθούν παρακάτω. Προσοχή, δεν μιλάμε για την RX κάρτα, αλλά για την Pro εκδοχή της. Η συγκεκριμένη κάρτα φημολογείται πως θα βρίσκεται στους νέους Apple Mac Pro υπολογιστές και θα καταφθάσει τον Μάιο του 2017. Σύμφωνα με την διαρροή, η Pro 490 θα τρέχει με χαμηλότερη συχνότητα από την κανονική RX 490, αλλά παρόλα αυτά η απόδοσή της προσεγγίζει την GTX 1080.

Παράλληλα, το VideoCardz κατάφερε να εντοπίσει και αυτό με την σειρά του στην βάση των benchmarks του γνωστού παιχνιδιού Ashes of the Singularity, μια νέα κάρτα γραφικών με αντίστοιχη απόδοση, η οποία ομοίως προσεγγίζει την GTX 1080. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι αναγνωρίζει τις dual-GPU κάρτες γραφικών, οπότε έχουμε να κάνουμε με κάποιο μοντέλο που ενσωματώνει κάποια νέα GPU και όχι δυο ήδη υπάρχουσες. Βέβαια παραμένει άγνωστο αν μιλάμε για την Pro ή την RX 490. Αναλυτικά τα συγκεκριμένα benchmarks θα τα βρείτε εδώ.

Για την ιστορία η Radeon RX 490 ‘Vega10’ φημολογείται πως θα έχει HBM2 και 4096 Stream Processors, αλλά για την ώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Περισσότερα ίσως μάθουμε στο New Horizon event της AMD που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.