Τo Windows 10 Creators Update έρχεται την άνοιξη του 2017

Paint 3D, Custom Tournaments και άλλα πολλά
26 Οκτωβρίου 2016 14:16
Τo Windows 10 Creators Update έρχεται την άνοιξη του 2017

Ο Terry Myerson, υπεύθυνος του τμήματος Windows and Devices, ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει το επόμενο μεγάλο update του λειτουργικού της Microsoft, το Windows 10 Creators Update, το οποίο θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017, δωρεάν σε όλες τις Windows συσκευές. Το "Creators Update" εστιάζει στη δημιουργικότητα για αυτό και φέρνει το "3D for everyone", έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να σχεδιάσει το οτιδήποτε εύκολα και γρήγορα σε 3D.

Η νέα έκδοση του Microsoft Paint, ονομάζεται Paint 3D και αποτελεί μια ανανεωμένη και ικανή για εξελιγμένη 3D σχεδίαση εφαρμογή για τα Windows. Η Megan Saunders, υπεύθυνη για το Paint 3D, έκανε μια μικρή επίδειξη των δυνατοτήτων του app, το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί ακόμη και τα μοντέλα που έχετε φτιάξει στο Minecraft, ενώ μπορεί μέσω ενός app από το κινητό (χρησιμοποιήθηκε το HP Elite x3 Windows Phone) να κάνει 3D scan ένα αντικείμενο. Μάλιστα, θα υπάρχει και μια ξεχωριστή κοινότητα για τους δημιουργούς του νέου Paint, που φέρνει στο Instagram. Όλες οι 3D δημιουργίες σαφώς και μπορούν να μοιραστούν μέσω του app σε όλα τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat κ.α.).

Το PowerPoint θα υποστηρίζει επίσης 3D δημιουργίες και αντικείμενα που σχεδιάσατε από το 3D Paint και σύντομα όλα τα διάσημα apps της Microsoft, όπως η σουίτα του Office, θα υποστηρίζουν 3D. Επίσης, το HoloLens είχε ένα καινούργιο on-stage demo όπου έφερε ένα 3D αντικείμενο που είχε σκαναριστεί πρωτίστως στον πραγματικό κόσμο. 

Ακόμη ένας πυλώνας του νέου Windows 10 Creators Update είναι το gaming και τα eSports. Η Jenn McCoy του Xbox, ανακοίνωσε την επίσημη ενσωμάτωση του Beam στο Xbox app. Πρόκειται για μια broadcasting υπηρεσία, όπως το Twitch, η οποία θα κάνει εύκολο το game streaming στα Windows 10 και το Xbox One. Στο demo, που έγινε στη σκηνή, έδειξε το broadcast να ξεκινάει ακαριαία. Ο καθένας έτσι μπορεί να προβάλλει σε stream το gameplay του, ενώ ένα διαφανές chat window προβάλει σε πραγματικό χρόνο τα σχόλια. Ακόμη, μέσω του Arena on Xbox, μπορείτε να ξεκινήσετε τα δικά σας Custom Tournaments μεταξύ των φίλων σας. Το νέο update θα φέρει επίσης την υποστήριξη για Dolby Atmos ήχο στο 4K Blu-ray player του Xbox One S.

H Allison O'Mahony της Microsoft, πήρε τη σκυτάλη για να "βάλει τους ανθρώπους στο κέντρο της εμπειρίας των Windows." Ουσιαστικά, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και επαφές από το email ή το Skype μπορούν να καρφιτσωθούν στη taskbar των Windows 10, έτσι οποιοδήποτε μήνυμα έρχεται από αυτούς θα το βλέπετε απευθείας με ένα pop-up παράθυρο, δίνοντας σας έτσι μια αμεσότερη επικοινωνία. 

Το Windows 10 Creators Update θα κυκλοφορήσει δωρεάν σε όλες τις Windows 10 συσκευές την άνοιξη του 2017 και όλα τα χαρακτηριστικά του μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω video.