Προβλήματα με την μνήμη ορισμένων GTX 1070

Έρχεται BIOS update που τα διορθώνει
23 Οκτωβρίου 2016 15:38
Προβλήματα με την μνήμη ορισμένων GTX 1070

Η Nvidia GeForce GTX 1070 χρησιμοποιεί VRAM από δύο διαφορετικούς κατασκευαστές, την Samsung και την Micron, λόγω της μεγάλης ζήτησης που φαίνεται να έχει η νέα Pascal GPU της Nvidia. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, κάτοχοι των GTX 1070 που χρησιμοποιούν VRAM κατασκευασμένη από την Micron, έχουν εντοπίσει προβλήματα όπως flickering και κακή απόδοση, ειδικά όταν προσπάθησαν να κάνουν overclocking στο ρολόι της μνήμης.

Σύμφωνα με το Guru3d, τα δύο παραπάνω προβλήματα οφείλονται στην τάση του ρεύματος που χρησιμοποιεί η μνήμη της GPU, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο χρήστης πιθανώς δεν θα αντιμετωπίσει τα προαναφερθέντα προβλήματα εάν τα ρολόγια της GTX 1070 παραμείνουν σε stock επίπεδα.

Εταιρίες που κατασκευάζουν custom εκδόσεις της νέας κάρτας έχουν πάρει ήδη θέση. Συγκεκριμένα η EVGA, η Gainward και η Palit έχουν ήδη έτοιμο firmware update για το BIOS της GPU, το οποίο θα λύσει τα όποια προβλήματα. Επίσης, η Gigabyte και η MSI έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και δουλεύουν σε παρόμοια update. Τέλος, υπάρχουν και εταιρίες όπως η Asus, η Inno3D, η Galax, η PNY και η Zotac, οι οποίες δεν έχουν πάρει ακόμη θέση για τα εν λόγω προβλήματα της GTX 1070.