Η θυγατρική εταιρία Samsung SDI υπεύθυνη για τις ελαττωματικές μπαταρίες του Note 7

Η Samsung τις απορρίπτει για τα νέα Note 7
07 Σεπτεμβρίου 2016 06:56
Η θυγατρική εταιρία Samsung SDI υπεύθυνη για τις ελαττωματικές μπαταρίες του Note 7

Οι 36 περιπτώσεις ελλαττωματικών μπαταριών που προκάλεσαν την ανάκληση όλων των Galaxy Note 7 φαίνεται πως τελικά προέρχονται από τη θυγατρική εταιρία της Samsung, τη Samsung SDI. Έτσι η Samsung αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτές τις μπαταρίες για τα υπόλοιπα Note 7.

Στην περίπτωση του Note 7 οι προμηθευτές των μπαταριών ήταν δύο, η Samsung SDI η οποία είχε το 70% του όγκου της παραγωγής και η Κινεζική ATL με το 30%. Η έρευνα της Samsung διαπίστωσε πως οι κινέζικες μπαταρίες δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και το σφάλμα το είχαν οι κορεάτικες. Το 70% από 2 εκατομμύρια Note 7 είναι μεγάλο νούμερο και έτσι πάρθηκε η απόφαση να γίνει επίσημη ανάκληση από τη Samsung και όχι εθελοντική αντικατάσταση, κίνηση σωστή για τον καταναλωτή αλλά όχι φθηνή για τη Samsung.

Η Samsung SDI θα αναλάβει αρκετά μεγάλο μέρος του κόστους της ανάκλησης, αλλά το πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρίας είναι μεγάλο, τη στιγμή που παλεύει για να ανταγωνιστεί τις LG Chem και ATL. Αλλά και η Samsung ζει έναν εφιάλτη δημοσίων σχέσεων με εταιρίες να είναι επιφυλακτικές απέναντί της, όπως η Oculus που εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους χρήστες τους να μη χρησιμοποιούν το Gear VR με το Note 7 μέχρι να το αντικαταστήσουν, ενώ αναλυτές πιστεύουν πως θα επηρεαστούν αρνητικά ακόμα και οι πωλήσεις της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung.