Η Samsung ανακαλεί επίσημα το Galaxy Note 7

Μετά από αρκετές εκρήξεις κατά τη διάρκεια της φόρτισης
02 Σεπτεμβρίου 2016 13:37
Η Samsung ανακαλεί επίσημα το Galaxy Note 7

Μετά από διάφορες αναφορές για εκρήξεις κατά τη διάρκεια της φόρτισης και εξέταση αυτών, η Samsung αποφάσισε να αποσύρει τα εκατοντάδες χιλιάδες Galaxy Note 7 που έχει ήδη πουλήσει σε όλο τον κόσμο. Η εφιαλτική αυτή κατάσταση για τη Samsung θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις ενός από τα καλύτερα smartphones που υπάρχουν στην αγορά.Οι 35 όμως επιβεβαιωμένες περιπτώσεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και έτσι όχι μόνο παγώνουν οι πωλήσεις του Note 7, αλλά ανακαλούνται και όσα τηλέφωνα έχουν πωληθεί ως τώρα.

Μέχρι σήμερα (1η Σεπτεμβρίου) έχουν υπάρξει 35 περιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα και εκτελούμε μια διεξοδική έρευνα μαζί με τους προμηθευτές μας για να διαπιστώσουμε ποιες μπαταρίες μπορεί να επηρεάζονται. Ωστόσο, επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα στη Samsung, σταματάμε τις πωλήσεις του Galaxy Note 7.

Η ανάκληση των κινητών που έχουν πωληθεί ήδη, προβλέπεται εφιαλτική για την εταιρία, αφού μόνο στην Κορέα οι πωλήσεις Note 7 υπολογίζονται σε 400.000. Επίσημο χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης δεν έχει δοθεί, υπολογίζεται όμως πως στην καλύτερη των περιπτώσεων η αντικατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για τους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει Galaxy Note 7 συσκευή, θα αντικαταστήσουμε εθελοντικά τη συσκευή τους με μία καινούρια τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Samsung Electronics.

"H Samsung έχει δεσμευτεί να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, λαμβάνοντας υπόψη πολύ σοβαρά οποιοδήποτε περιστατικό αναφερθεί από τους αξιότιμους πελάτες της. Σε απάντηση στα πρόσφατα περιστατικά που αναφέρθηκαν σχετικά με τα νέα Galaxy Note7, πραγματοποιήσαμε ενδελεχή έρευνα και εντοπίσαμε ένα θέμα που αφορά στην μπαταρία του κινητού.

Έως την 1η Σεπτεμβρίου, έχουν αναφερθεί 35 περιστατικά παγκοσμίως και επί του παρόντος διεξάγουμε ενδελεχή έλεγχο με τους προμηθευτές μας για να εντοπίσουμε μπαταρίες στην αγορά που πιθανώς να έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, επειδή η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για εμάς στη Samsung, έχουμε σταματήσει τις πωλήσεις του Galaxy Note7.

Για τους πελάτες που έχουν ήδη στην κατοχή τους συσκευές Galaxy Note7, θα αντικαταστήσουμε εθελοντικά την συσκευή τους με μία καινούργια μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. Για το σκοπό αυτό, οι κάτοχοι του Galaxy Note 7 στην Ελλάδα καλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Samsung στα τηλέφωνα από σταθερό: 801 11 SAMSUNG (801 11 7267864) και από κινητό: 210 6897691 και στην Κύπρο στο τηλέφωνο 800 94000 (από σταθερό).

Αναγνωρίζουμε την αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί στην αγορά, αλλά αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται για να εξασφαλίσουμε ότι η Samsung συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στους πελάτες της. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες μας για να εξασφαλίσουμε ότι η διαδικασία της αντικατάστασης θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και αποτελεσματική."