Η καταστροφή της SpaceX που κόστισε στο Facebook $200 εκατομμύρια

Αιχμές από τον Zuckerberg προς τον Musk
02 Σεπτεμβρίου 2016 07:16
Η καταστροφή της SpaceX που κόστισε στο Facebook $200 εκατομμύρια

Δύο μέρες πριν την εκτόξευσή του, ο Falcon 9 πύραυλος της SpaceX ανατινάχθηκε καταστρέφοντας και το φορτίο του, τον πρώτο δορυφόρο του Facebook που θα έμπαινε σε τροχιά στα πλαίσια του προγράμματος Internet.org. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ο δορυφόρος AMOS-6 αξίας $200 εκατομμυρίων, κατασκευάστηκε από το Facebook σε συνεργασία με την εταιρία δορυφόρων Eutelsat και μόλις έμπαινε σε τροχιά θα πρόσφερε δωρεάν πρόσβαση στο Internet στην υποσαχάρια Αφρική.

Ο Mark Zuckerberg εξέφρασε την απογοήτευσή του για την καταστροφή του πυραύλου της SpaceX η οποία θα κοστίσει στην εταιρία του χρήμα και χρόνο, μεταθέτοντας χρονικά το project του Internet.org. Υπάρχει και η πιθανότητα να διαλυθεί η συνεργασία του Facebook με την Eutelsat, αφού το συμβόλαιο προβλέπει κάτι τέτοιο αν ο δορυφόρος δεν είναι λειτουργικός μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Και ο Elon Musk βγήκε χαμένος από την καταστροφή, αφού έχασε περίπου $390 εκατομμύρια σε μετοχές. Περιορίστηκε σε δήλωση στο Twitter στην οποία ενημερώνει πως τα αίτια παραμένουν άγνωστα.