"Τα Windows 10 είναι υπηρεσία, όχι λειτουργικό σύστημα"

Οι δηλώσεις του Satya Nadella της Microsoft
18 Ιουνίου 2016 06:47

Ο Satya Nadella έχει όραμα για τη Microsoft και δεν το κρύβει. Λίγες μέρες μετά και την εξαγορά μαμούθ του LinkedIn για $26 δισεκατομμύρια, ο Nadella αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μέλλον. Παραδέχτηκε πως η εταιρία του “χτίστηκε” πάνω σε ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο είχε επικρατήσει για δεκαετίες στον χώρο του PC, αλλά πλέον σκέφτεται πολύ διαφορετικά το ρόλο των Windows σε έναν τεχνολογικό κόσμο που αλλάζει διαρκώς.

Δε δημιουργούμε ένα λειτουργικό σύστημα για μια και μόνο συσκευή. Όταν σκέφτομαι τα Windows 10, έτσι όπως τα είχαμε φανταστεί αρχικά, είναι να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό σύστημα για το χρήστη σε όλες τις συσκευές. Είναι μια υπηρεσία, έτσι το βλέπω εγώ. Το update των Windows είναι μάλλον η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχουμε, επειδή εξυπηρετεί 1.5 δισεκατομμύρια συσκευές κάθε μέρα και ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε πραγματικά τον όρο “λειτουργικό σύστημα”. Τα λειτουργικά συστήματα για το personal computing αφορούν την εφεύρεση της επόμενης μεγάλης αλλαγής στο input/output.

Αναγνώρισε πως η Microsoft απέτυχε να κερδίσει τη mobile αγορά, δεν τα παρατάει όμως και σκέφτεται το επόμενο βήμα.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως αποτύχαμε στη mobile αγορά και το καταλαβαίνουμε αυτό, έχουμε συγκεκριμένη θέση στο mobile σήμερα που έχει να κάνει περισσότερο με τις επιχειρήσεις και το πώς μπορούμε να έχουμε περισσότερη ασφάλεια, διαχείριση και παραγωγικότητα. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό, αλλά ασχολούμαστε με το επόμενο μεγάλο βήμα. Η ιδέα να φέρουμε το AR και το VR σε αυτό το συνεχές που ανέφερα, ως μικτή πραγματικότητα, είναι κάτι που μας ενθουσιάζει πολύ. Σκεφτείτε η οπτική σας να γίνεται μια απέραντη οθόνη όπου ότι βλέπετε δεν είναι μόνο ο αναλογικός κόσμος, αλλά ένας κόσμος στον οποίο μπορείτε να υπερθέτετε ψηφιακά αντικείμενα. Αυτό είναι ένα εντελώς νέο μέσο. Αυτό είναι το HoloLens.